Publications

Here’s a selection of interviews, articles and stuff about me and my work. Enjoy!

Online / Video

Video afspelen

Haarlem, NL
2020/09/24

Gerrit van Dijk

Lezing & gesprek met Tessel Dekker & Guido Duijn

Op donderdag 24 september gingen illustrator Tessel Dekker (Segolia Design) en animator Guido Duijn (Crown Animation) in gesprek over animatie en illustratie in het licht van de tentoonstelling ‘Gerrit van Dijk. Gerrit van Dijk (1938-2012) werkte onder andere als beeldend kunstenaar, cartoonist en illustrator en was internationaal bekroond animatiefilmmaker. Hoe komt het dat zijn werken tot op de dag van vandaag nog altijd een grote inspiratiebron vormen voor jonge illustratoren en animatoren over heel de wereld?

Tessel Dekker is een illustratief /grafisch ontwerper uit Haarlem. Je kunt haar werk kennen onder de naam Segolia Design en @segoliaworld.

Van jongs af aan heeft ze ‘iets’ met animatie, maar tot op de dag van vandaag heeft ze slechts één echte animatiefilm gemaakt: Furcoat is te zien op vimeo en laat het verhaal zien van een nerts die in gevangenschap leeft. Tessel laat duidelijk haar mening naar voren komen in deze anti-bont film. Furcoat won jaren geleden de aanmoedigingsprijs bij het Zwolle Animatie Film Festival.

Gerrit was Tessel’s persoonlijke aanmoediger en mentor. Bij de opening van de tentoonstelling over Gerrit was ze zo geïnspireerd, dat ze ter plekke heeft besloten om haar professionele leven om te gooien.

Guido Duijn is een jonge animator uit Haarlem. Zijn animaties zijn miljoenen keren bekeken op zijn YouTube kanaal en zijn 2 korte animatiefilms ‘Don’t Feed the Reptiles’ en ‘Loutkar’ wonnen beide de 2e prijs bij Shoot Your Shot de jaarlijkse filmwedstrijd van de Toneelschuur Net als Gerrit leeft hij onder hetzelfde motto “Ars longa, vita brevis”.

Antillectual

Video for the song: “FEVER” by Antillectual

FEVER, a semi-ironic song about humans killing the earth and the earth seeking revenge by sweating them out. Climate rebellion is not a crime!

Video afspelen

Dutch language - local TV

The Medieval map of Haarlem

Interview with me and my mates about the medieval map we made of our hometown.

Newspapers